Co jsou nože na zeleninu a ovoce?
Nože na zeleninu a ovoce jsou speciálně navrženy pro krájení zeleniny i ovoce. Jsou obvykle větší a ostřejší než průměrný kuchyňský nůž, takže jsou ideální pro rychlé a efektivní krájení velkého množství produktů.
Nože na zeleninu a ovoce jsou obvykle vyrobeny z čepele z nerezové oceli a jsou navrženy tak, aby byly ostré a odolné a zajišťovaly přesné řezy a dlouhou životnost. Čepel bývá často vroubkovaná, aby bylo zajištěno snadné krájení ovoce a zeleniny s tvrdou slupkou.
Nože na zpracování potravin nebo, jak někteří říkají, nože na zpracování potravin se používají ke krájení, jako je sekání, krájení, kostkování, loupání. Výběr správného typu nerezové oceli pro operace řezání potravin je při zpracování potravin mimořádně důležitý vzhledem ke kyselé povaze potravin, která vede k rychlejšímu opotřebení oceli a potenciálně ke kontaminaci potravin nánosem oxidace na povrchu čepele.